Vi är stolta över att kunna tillverka en mängd olika typer av ugnar och torkar. Gemensamt för alla ugnar är att de är mycket väl isolerade och har ett effektivt luftflöde över godset för att få bästa möjliga energiekonomi. Varje ugn skräddarsys efter det gods som skall värmebehandlas, till exempel storlek, värmebehov, hastighet och färgens egenskaper. Vi bygger ugnar för temperaturer upp till 600 grader C.

Vi har byggt allt från laboratorieugnar till hundra meter tunnelugnar. Ugnarna kan värmas med el, direkt eller indirekt gas.

Några av våra ugnar och torkar

EFTERVULKNINGSUGN

En eftervulkningsugn vulkaniserar olika typer av silikon och gummi. Det sker med en temperaturomfång upp till 250grader. Vulkaniseringen sker under en längre genomloppstid. Från minuter upp till ca 8 timmar.

Exempel på produkter som våra kunder vulkaniserar:

-Gummi/silikonlister

-Ansiktsmasker

-Olika typer av packningar

-Produkter till läkemedelsindustrin

Bandugn med tre band för att platseffektivisera.

HÄRDUGN

Härdugn härdar pulverlackerat gods med en temperaturomfång på 20 till 250grader C. Lämplig för conveyorbana.

KLOCKUGN

Temperaturomfång upp till 600 grader. Ugn för för härdning, vätedrivning, anlöpning och seghärdning inom metallbranschen.

FACKUGN

Temperaturomfång på 250 – 300 grader. En ugn som lämpar sig för härdning, vätedrivning, anlöpning och seghärdning inom metallbranschen eller av olika typer av textilier. Finns med eller utan drivna bord.

KAMMARUGN

Temperaturomfång upp till 600 grader. Kammarugn för härdning, vätedrivning, anlöpning och seghärdning inom metallbranschen.

FÖRVÄRMNINGSUGN

Temperaturomfång upp till 600 grader. Används för uppvärmning av produkt innan bearbetning.

Förvärmingsugn med transportband.

Det finns ett flertal olika ugnar, alla med olika konstruktion. Kontakta oss så hjälper vi till med att hitta bästa lösningen för er produktion.